Δύο εκθέσεις στην Ελλάδα / Två utställningar i Grekland

En hälsning från Peter Sternäng — bland annat känd för sina många illustrationer till Hellenika.

Om man reser med båten från Pireus till ön Kythira tar det bara åtta timmar, och har man tur ligger det Myrtoiska havet spegelblankt och delfiner följer med längs hela vägen. Ett annat alternativ är att ta båten från Gythion på Peloponnesos till Diakofti på Kythera, det tar bara ett par timmar. Har man ont om tid kan man också flyga med ett litet propellerplan från Athen, det går på femtio minuter, om det är medvind.
Den 28:e augusti öppnar jag en utställning på Follow Your Art Gallery i öns huvudby Chora längst ner på Kytheras sydspets. Det blir akvareller målade på Kythera och några av de andra Joniska öarna, som Zakynthos och Korfu. Utställningen varar till den 10:e september.

Därefter tar jag båten till just Gythion, och reser därifrån med reguljär buss upp över bergen på Peloponnesos för att bo ett par veckor och måla i trakterna kring Kardamyli. På vägen hem stannar jag i Athen och öppnar en utställning i samarbete med Svenska institutet på Nordiska Biblioteket på Kavalloti 7, strax nedanför Akropolis. Vi kommer att visa målningen Bilden av Athen (se Hellenika 2023:4) – en gåva från vänföreningen till Institutet vid dess 75-årsjubileum – samt de skisser jag gjorde fram till den slutliga versionen. Vernissage blir det på kvällen den 27:e september mellan 19–21.
Varmt välkomna!

Kythira 28 augusti – 10 september Follow Your Art Gallery

Athen vernissage 27 september Nordiska Biblioteket

Peter Sternäng
Konstnär