Genomförda resor

Hösten 2016
Antikens Makedonien – från Alexander den store till aposteln Paulus, 22-29 oktober.

Amfipolis       persefoni-660

Höstens resa utgick från Thessaloniki och med fil dr Jesper Blid Kullberg som guide. Deltagarna togs till arkeologiska platser med anknytning till Alexander den store och till aposteln Paulus. Dessutom gavs tillfälle att besöka den högaktuella arkeologiska utgrävningsplatsen Amphipolis.

Resan arrangerades tillsammans med Paradisresor.

Läs hela programmet här

Och missa inte Sven-Tage Teodorssons reseberättelse i senaste numret av Hellenika och här.

Våren 2016
Attika, Peleponessos och Poros, 7-14 april.

Porosvy1 (1)  Karyatider

Fokus under vårens resa låg dels på gamla svenska utgrävningsplatser, som i många fall har genomgått stora förändringar under de senaste åren, och dels på det nya och vitala Grekland.

De första dagarna tillbringade vi i Athen.Därefter for vi med båt från Pireus till ön Poros och besökte Poseidons helgedom i Kalaureia, där de senaste årens allra största svenska utgrävningar har ägt rum. På plats fick vi ta del av hur ett projekt av en sådan storleksklass egentligen går till samt njuta av vårgrönskan och den magnifika utsikten över hela den Saroniska bukten.

Resan fortsatte sedan till Nauplion, Greklands första huvudstad och också ett av landets främsta turistmål. Vi besökte arkeologiska platser i trakten och återvände sedan till Athen bland annat över Epidauros som hyser den mest välbevarade antika teatern i Grekland.

Atheninstitutets personal Arto Penttinen, Jenny Wallensten och Eleni Gultidou fanns med som resans ciceroner.
Läs hela programmet här